Anıtkabir Özel Defterine Yazı

Ulu Önderimiz Büyük Atatürk,

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin yeni seçilen Başkanı ve  Yönetim Kurulu olarak, Şube Başkanlarımız, üyelerimiz,  öğrencilerimizle birlikte  sizin  yarattığınız “Cumhuriyetin  Kızlar” ı olarak; Size, Sizin ilkelerinize ve bizlere emanet ettiğiniz  değerlere  bağlılıklarımızı arz etmek için yüksek huzurunuzdayız.

Türk Kadınına sağladığınız haklarla ve  yaşamına kattığınız değerlerle bizlere ışık, umut ve güç kaynağı oldunuz. Ülkemizin sağlam temeller üzerinde ilerlemesi ve gelişmesi için hedefimize koyduğunuz  ilkelerle bizlere,  laikliğin , hukukun üstünlüğünün , demokrasinin, uygarlığın ve çağdaşlık yönünde ilerlemenin vazgeçilmez bir zorunluluk olduğunu öğrettiniz.

Ulusumuzun kurtarıcısı ve kurucusu olarak başardığınız devrimler ve atılımlara sonuna kadar sahip çıkacak,  size ve eserlerinize  yönelik karşıtlıklar  ve değerbilmezliklerle  yaratılmaya çalışılan karanlıklardan yine sızın ışığınızla aydınlığa ereceğiz.  Bize   öğrettikleriniz ve vasiyet ettikleriniz  yüreğimizde,  aklımızda canlı bir güç olarak yaşıyor ve izinizde ve  rehberliğinizde ilerlememiz  için  cesaretimizi ateşliyor.

Çağdaş ilkelerinizle   ve Cumhuriyetimizin temelini oluşturduğunuz Türk Devrimi’nin ışığıyla yolumuzu açtığınız ve bizleri  yücelttiğiniz için size sonsuz minnetlerimizi sunuyor ve her zaman izinizde ve sizinle olduğumuzu içtenlikle yineliyoruz.      

 

Genel Merkez'de Ara